Сайт «Азовье» создан с целью популяризации литературы, поддержки творчества мариупольских авторов.
Присылайте свои произведения на нашу почту:
harakozpr@gmail.com

ВЕСНЯНИЙ СПІВ У СПОЛОХАХ ЗАГРАВ


                «ВЕСНЯНИЙ СПІВ У СПОЛОХАХ ЗАГРАВ»

                                                    (Нові книги)
За три останні роки, поки йде війна на Донбасі, Віктор Федоров, лауреат Міжнародної  літературної премії імені Григорія Сковороди, видав три книжки поетичних творів, більшість з яких українською мовою: поема «Гетьман Сагайдачний (Останнє кохання)»,  збірки віршів «Подих троянди», «Весняний спів у сполохах заграв».
В книжку «Весняний спів у сполохах заграв» ввійшли ні тільки нові вірші. В них проявляється поетичне бачення світу, краси природи, різнобарвність чуттів людської душі.
Краса весни - улюблена тема автора:
     Я в цій красі жар серця виллю,
З таємних дум зірву печать.
                                      І пісня вирветься на волю,
   Бо вже не в силі промовчать.
Та проживаючи у прифронтовому Маріуполі, автор не міг обійти болючу тему війни: «Війна – наймерзенніший злочин у світі,\   Пред Богом і людством непрощений гріх,\Творці цього лиха – носителі смерті,/                           У кожну родину прийшли на поріг».
В багатьох віршах лунає заклик до єднання і свободи. В різних проявах змальовується море. І як творче кредо лунають слова у вірші «Поету»:
«Струнам серця дай/ Молодий вогонь,/ І не гасне хай/Аж до сивих скронь.\ Своїм співом дай/ Промені надій,/Вирости врожай/Невгамовних мрій»
Не дивлячись на те, що вірші написані в умовах війни, в них все таки більше сонячного світла, мальовничої краси і надій на перемогу добра:
           Горить життям святим планета,
    Геть бруд у думах і чуттях.
Лише краса дає нам злети
І відкриває світлий шлях.

    Станіслав Жуковський,
         поет, член НСПУ

Архив: